Egyre népszerűbb a testmozgás, amit nem lehet elég korán elkezdeni. Ennek egyik legjobb formája az ugrálás, ami nem csak a lábizmainkat, hanem a test összes izmát megdolgoztatja.

Bár az ugrálóvárakról mindenkinek a gyerekek jutnak eszébe, léteznek felnőttek által is használható légvárak, akadálypályák, vízi csúszdák. Érdemes körülnézni a Légvárshop profi ugrálóvár és légvár kínálatában.

Mi a különbség az ugrálóvár és a légvár között?

Az angol eredetiből érdemes kiindulni. Az egyik a “bouncing castle” kifejezésből fordított “ugrálóvár”. Ezek általában egyszerűbb kivitelűek, fő funkciójuk maga az ugrálás.

A másik az “inflatable castle” kifejezésből fordított “felfújható vár”, rövidítve “légvár”. Itt már nem csak az ugrálási funkció elérhető, hanem komplett akadálypályák, vízicsúszdák és még számtalan variációs lehetőség áll rendelkezésre.

Funkciójukat tekintve léteznek hobby, vagy otthoni ugrálóvárak és professzionális, nagy igénybevételre tervezett légvárak. Az otthoni felhasználásra szánt termékek általában kisebb teherbírásúak, főként kisebbeknek készült termékek. Cserében az áruk is lényegesen kedvezőbb, a felállításuk, tárolásuk egyszerűbb. A jelenleg piacvezetőnek tekinthető gyártó termékeit itt lehet megnézni, megvásárolni: Happy Hop ugrálóvár webáruház.

Érdemes megvásárolni otthonra a kertbe, vagy nagyobb alapterületű lakás esetén akár a szobában is fel lehet állítani rossz idő esetén. A tárolása egyszerű, mint egy nagyobb sporttáska, a felállítása percek alatt elvégezhető. Akár kisebb óvodáknak, bölcsiknek is hasznos kiegészítő lehet.

A professzionális légvárakat elsősorban nagyobb intézményeknek javasoljuk, köztük is van számos olyan, amit alacsony magassága miatt belső terekben is fel lehet állítani. Érdemes lehet beruházni gyerekbarát szállodáknak, játszóházaknak, iskoláknak, nyári táboroknak egyéb nagyobb gyermek intézményeknek vagy rendezvényekre, fesztiválokra rendszeresen kitelepülő vállalkozóknak. Ezeket termékeket sokkal erősebb anyagból, speciális technológiával készítik, ezért igen nagy igénybevétel mellett is megőrzik funkcionalitásukat.

Ha nem akarunk nagyobb összeget invesztálni, lehetőség van az ugrálóvár bérlésre is. Érdemes meglepni a kisebbeket egy “ugribugris” szülinapi partyval, esetleg edzőtáborokat, rendezvényeket is fel lehet dobni egy jól kiválasztott ugrálóvárral.