1. Mikor döntöttek úgy, hogy online próbáltok ügyfeleket szerezni?

A Cryst Lighting Kft. egy elég fiatal cég, mindössze 3 éve (2015-ben) alapult, de már több mint 30 éve a világítástechnikában fontos szerepet vállalunk a Candela ( nagyobb világítástechnikai projektek, design lámpák, klasszikus csillárok, épületvilágítás) révén.

Kezdetekben elsősorban a régi partnereinkkel, valamint lakberendezőkkel és belsőépítészekkel voltunk szorosabb kapcsolatban, azonban körülbelül másfél évvel ezelőtt az online jelenlétünkre is elég nagy figyelmet fordítunk.

  1. Mik voltak az első nehézségek?

Leginkább a keresőoptimalizálással bajlódtunk, de az elmúlt fél évben egyre több kulcsszóra és egyre magasabb helyeket érünk el.

  1. Mennyi munkával járt ez az elején és mennyivel most?

Az elején elég sok időt bele kellett ölni, hogy kimutatható eredményeket érjünk el, azonban az elmúlt időszakban már egyre kevesebbet kell foglalkozni vele, így is ránktalálnak az ügyfeleink a keresőkben.

  1. Honnan szereztétek be az ismereteket?

Magyar blogokat a legritkább esetekben olvasunk, bár van egy-két kivétel (thepitch.hu vagy marketingszoveg.com). Elsősorban a külföldi blogokból tájékozódunk (backlinko.com, Moz, Copyblogger)

  1. Milyen eredményeket hoz jelenleg az online marketing?

Elég sok ügyfelünk a Google-ból talál ránk, de többen akadtak rá hirdetéseinkre Facebookon. Instagram oldalunk pedig elsősorban a külföldi közönséget célozza meg.

ledes világítás
Ledes világítás, exclusive kivitelben
  1. Mennyiben változott a stratégiátok az eltelt időben?

Mivel elég nagy értékű, egyedileg gyártott kristálycsillárokat gyártunk, ezért a termékünk nem olyan, hogy az emberek meglátják mondjuk Facebookon és azonnal meg is akarnák vásárolni. A legjobb eredményeket a keresőoptimalizálással értük el, hiszen a tudatosan csillárokat, design lámpákat kereső potenciális vásárlók találnak rá a honlapunkra.

  1. Mit tanácsolnál a kezdő vállalkozóknak, akik most próbálnak elindulni az online marketingben?

Mindenképpen legyenek tisztában az alapokkal, olvassanak sok külföldi blogot és minél több kurzuson vegyenek rész, azonban valódi tudásra csak a gyakorlatban fognak szert tenni.