1. John Mueller beszélt arról, hogy ha több nyelvű oldalad van, akkor lehetőség szerint az oldal egészét fordítsd le, és ebbe beleértendőek a képek alt címkéi is. Ha a nyelv kevert a Google kevésé tudja azt értelmezni és meghatározni, melyik a fő nyelv.

2. Szintén a Google szóvivője beszélt arról, hogy ha olyan domain neved van, ami tartalmazza a kulcsszavakat is, és olyan linkeket kapsz, amelyben a horgonyszöveg tartalmazza a domainnevet, az általában nem probléma, teljesen rendben van. Tehát nem probléma ilyen esetben a kulcsszavas horgonyszöveg magasabb aránya.

3. John Mueller még annyit tett hozzá, hogy a Google számos egyéb tényezőt vizsgál, amikor megállapítja egy linkről, hogy természetes-e, és nem csak a horgonyszöveg alapján dönt, hanem a nagyobb összképet nézi.

4. A Google új útmutatót adott ki, annak kapcsán, hogy a honlapokon lévő adatokat, hogyan mutassuk be a schema.org segítségével, hogy a Google azokat könnyebben tudja értelmezni és megjeleníteni. A részletek itt olvashatóak: https://research.googleblog.com/2017/01/facilitating-discovery-of-public.html

Forrás: Szuhi Attila ite.hu