1. Mikor és miért jutott eszedbe, hogy párkapcsolati tanácsadó legyél?

Mindig emberekkel foglalkoztam, csak más területeken, ahol a magánéletük éppúgy jelen volt, mint a jelenlegi munkámban. Sok értékes, és bizalmas beszélgetésen vagyok túl, amelyek sok tanulsággal szolgáltak számomra.

Ügyfeleim biztatására döntöttem úgy, hogy pályát módosítok. Véleményük szerint ez a munka nekem való és a tudásommal, élettapasztalatommal és a hozzáállásommal, sok embertársuk segítségére lehetek. Hát így indult a pályám.  Imádom a munkámat, mert alapvetően is egy sikerorientált ember vagyok.

  1. Mi volt az eredeti üzleti terved?

Eldöntöttem, hogy pályát módosítok, ez volt egyben az üzleti célom. Kilépni az üzleti világ mókuskerekéből, és a segítő pályára kerülni. Nem csak a tapasztalataimra alapoztam, hanem már 8 éve képzem magam. Tanulmányaimat többek között a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetnél végeztem. A Paradox-Pszichológia Szakember végzettségemet pedig a Paradox-Pszichológia Oktatási és Módszertani Központ (PPOMK) által szervezett tanulmányaim során szereztem. Bejegyzett párkapcsolati Coach vagyok.

  1. Mik voltak az első nehézségek, hogyan sikerül túljutni rajtuk?

Ha szeretnéd, hogy sok ember tudjon rólad, hogy létezel, hogy megismerhessenek, hogy ezáltal a segítségükre lehessél, bizony meg kell küzdeni az online marketing világával. Ez is a siker egyik kulcsa, nem csak a szakmai felkészültség. Ma már többnyire az interneten informálódunk, böngészünk. Így ezen a területen is van bőven tanulni valóm.

  1. Mennyi kiadást terveztél eredetileg az online marketingre? (weboldal, facebook, egyebek)

Mindig érzéssel megyek bele a költségekbe és ma már az is világos, hogy nem lehet eredményt várni megfelelő alapozás nélkül. Az online marketinget is megfelelően kell felépíteni, mint egy házat, mert különben összedől, mint egy kártyavár, vagyis hiábavaló lesz.

  1. Mennyi lett a vége, mennyi munkaórát kellett belefektetned?

A költségeknek sosincs vége, azzal mindig számolni kell. Ahogy marad időm a munka mellett, úgy fordítom a fejlődésre az időmet. A honlapomon igyekszem minél több hasznos cikket megjelentetni. Társkereső oldalaknak, újságoknak publikálok párkapcsolati, társkeresési  témákban.

  1. Hogyan látod most a jövőt, mik a mostani legnagyobb nehézségek?

Sokan vagyunk a pályán, sokan foglalkoznak párterápiával.  Abban hiszek, hogy akkor jó és hiteles egy szakember, ha már meg is élte a párkapcsolati krízis helyzeteket. Túl van azok megértésén, levonta a konzekvenciákat és ebből a  forrásból táplálkozva, a tanultakkal ötvözve a kliensek javára tudja fordítani a tapasztalatait. Tanáraim is mindig azt mondták, hogy hiába tanul az ember és halmozza az elméleti tudását, ha tapasztalása nincsen. Nem irigylem a klienseket, mert nehéz lehet megtalálni a megfelelően képzett és tapasztalt szakembert ebben a túlkínálatban.

  1. Belevágnál-e újra?

Nem bántam meg a pálya módosítást, hogy egykor hallgattam az ügyfeleimre, akik értékesnek és tanulságosnak vélték a közös beszélgetéseket. Akik biztattak, osszam meg másokkal is a gondolataimat, tapasztalataimat. Nem is kétséges, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben is.

  1. Mit tanácsolsz a többi vállalkozónak?

Ma már semmi nem könnyű. De kitartással, szakértelemmel és megfelelő tapasztalattal bármit el lehet érni ebben a szakmában is. Elhivatottság kell, türelem és kitartás. Ezt kívánom sok szeretettel a pályatársaimnak is.

 

Aki kíváncsi, itt megnézheti Tarr Éva párkapcsolati tanácsadó weboldalát, amelyik egy internetes szavazáson a legszebb weboldal lett párkapcsolat témakörben: https://minosegiparkapcsolat.hu