A facebook elérte, hogy lassan megkerülhetetlen, ha online marketingről beszélünk. Bár sokan gyűlölik, mások kifejezetten kerülik, még mindig a leghatékonyabb módja annak, hogy embereket érjünk el. Viszont nagyon nagy körültekintést igényel, hiszen nem arra készült, hogy mindenki meggondolatlanul bombázza a látogatóit a maga üzleti ajánlataival.

A facebook elsődleges célja a szórakoztatás és az ismerősökkel való kapcsolattartás, így a kommunikációnkban is ennek kell a középpontban állnia. Azaz népszerű tartalmakat, információkat kell szolgáltatnunk elsősorban, ha azt akarjuk, hogy minket kövessenek az emberek, ne a konkurenciát.

A tanulás sokszor hosszadalmas és sosem ér véget, hiszen nap mint nap változik valami. Az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre, ha el kívánsz mélyülni a facebook rejtelmeibe.

  1. Saját magad állsz neki a tanulásnak és a kísérletezésnek. Vitathatatlan előnye, hogy nem kerül pénzbe, csak rengeteg időbe. Pont ezért csak nagyon kezdő vállalkozások számára javasolt. Jó kiindulás lehet a facebook hivatalos oktatása és a rengeteg szakmai cikk, ami megjelenik. Mi is tervezünk kezdőknek és haladóknak szóló hasznos leírásokat.
  2. Beiratkozol egy tanfolyamra. Rengeteg különböző tanfolyam létezik. Egy későbbi cikkünkben megpróbáljuk ezeket összegyűjteni és értékelni. Sajnos egy teljesen kezdő azt sem tudja, mi fán terem ezért nehéz a választás. Az árak is nagyon változóak, de nagyjából 20.000-100.000 Ft között lehet találni.
  3. Személyes oktatást kérsz. Ez már lényegesen hatékonyabb lehet, hiszen nem tömik a fejedet olyan dolgokkal, amiket sosem fogsz felhasználni, hanem célirányosan a Te megoldandó feladataidra koncentráltok. Már csak az a kérdés, hol találsz megfelelő szakembert! Ebben is próbálunk majd segíteni, összegyűjtünk olyan tapasztalt szakembereket, akikkel jól és hatékonyan tudsz együtt dolgozni. Az árak itt is változóak, 2.500 Ft-tól 10.000 Ft-ig bármi előfordulhat. A magasabb ár általában magasabb szaktudással párosul, itt már neked kell dönteni, mennyire akarsz belemélyedni a témába. Ha nem akarsz mindent tudni, akár 5-10 óra alatt eljuthatsz odáig, hogy a saját marketingedet hatékonyan tudd kezelni.
  4. Kiszervezed a facebook üzleti oldal kezelést. Sokan döntenek úgy, hogy inkább a saját dolgukat csinálják, abban akarnak jobbak lenni másoknál, hiszen a pénzt is azzal keresik meg. Ez is egy jó és hatékony megoldás lehet, csak sikerüljön megtalálni a megfelelő vállalkozót, vagy ügynökséget. erről is lesz szó a későbbiekben.

Ha mindenképpen magad szeretnéd kezelni a saját facebook üzleti oldaladat, arra készülj fel, hogy állandó tanulással fog járni, mert szinte minden héten történik valami apróbb-nagyobb változtatás, melyek jó része alaposan megkeveri a kártyákat.